Zentire

locaties

Zentire
Horst aan de Maas

Datum

05 okt 2019

Tijd

10:00 am - 5:00 pm

Kosten

€ 129,00

Biologika “Gezonde kijk op kanker”

De afgelopen decennia worden we steeds meer geconfronteerd met kanker. Ondanks alle wetenschappelijke onderzoeken naar medicijn tegen kanker, ondanks vele vele miljoenen die worden besteed aan het vinden van ‘the cure for cancer’ blijven de kankergevallen maar stijgen en wij lijken steeds meer de strijd tegen kanker te verliezen… De angst groeit, net zoals de onzekerheid en de frustratie. Wij zijn bang dat de kanker iets buiten ons is, een onzichtbare, angstaanjagende kracht die elk moment van ons leven kan toeslaan en wij kunnen dus slachtoffer worden van die macht buiten onszelf. Of wij denken dat als wij geen kanker hebben dan wij tot zover geluk hebben gehad…

Daarnaast zien wij vele uitdagingen ontstaan mits kanker in ons leven ‘toeslaat’. Denk aan de verschrikkelijke schok wat men ervaart tijdens het horen van dé diagnose. Alle alarmbellen gaan rinkelen en men voelt zich verdoofd, angstig, vreselijk bang wat nu, hoe nu verder. Ga ik echt dood of is er nog hoop…? Wat moet er nu gebeuren? Daarna wordt men vaak geconfronteerd met een sneltrein vaart, het volgen van de behandelingen in het ziekenhuis, de gif (chemo), de bestraling, de operatie, met alle gevolgen van dien. En dan heeft men het ook nog eens te maken met zijn/haar omgeving, de angsten van geliefden om zich heen die ondanks hun beste intenties vaak nog meer angst creëren. Die soms men pushen naar bepaalde richtingen die men zelf niet zou volgen. Wij worden steeds meer verwijderd van onszelf en wij zijn stijf van de stress omdat wij niet weten wat een dergelijk traject met zich meebrengt. Wij zijn letterlijk aan het overleven, wij moeten vechten want vluchten is geen optie.

Maar is het zo dat deze weg de enige weg is…?? Wat als er een andere dimensie bestaat waar wij niet meer uit onwetendheid en uit de daaruit voortvloeiende angst gaan reageren maar vanuit de wijsheid van ons lichaam, psyche en ziel? Wat als er een vreedzame, logische, harmonieuze pad is wat Moeder Natuur voor ons heeft uitgestippeld…?

Het doel is om jouw angst voor het fenomeen kanker en de gevolgen daarvan weg te nemen en meer inzichten te geven wat kanker eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken. De kennis over de biologische natuurwetten maken de weg vrij om met veel minder angst naar zulke veranderingen in het lichaam te kijken. Het doel is om deze thema’s, dus alles wat bij kanker komt kijken, van de diagnoseschok, chemo, angsten van onze medemensen (of klanten als jij een therapeut of coach bent) tot en met de soorten kankertypes, wij lopen de belangrijkste onderwerpen door. Zodat jij jezelf en jouw mensen om je heen effectiever en vreedzamer kunt helpen. Dat wij juist datgene gaan doen wat goed voor ons en voor de ander is, ipv. onze eigen angsten of overtuigingen projecteren op de ander. De vele nieuwe inzichten en bewustwording zal jou nog meer rust, harmonie en vooral vrijheid geven waardoor wij die dag met meer bewondering en dankbaarheid kunnen afsluiten. Afsluiten met een GEZONDE KIJK OP KANKER die de rest van je leven bij jou zal blijven.

Wij lopen tijdens deze dag de volgende onderwerpen gedetailleerd door:

 • korte samenvatting van de 5 biologische natuurwetten (maximaal een half uur om erin te komen 🙂 )

 • wat voor type kankersoorten er zijn vanuit de 3de natuurwet

 • wat zijn uitzaaiingen en wanneer is een kanker goedaardig of kwaadaardig (volgens de reguliere geneeskunde en volgens de Nieuwe Medicina)

 • waarom is alleen de kennis over de 5 natuurwetten niet voldoende om niet meer bang te zijn voor ziektes, kanker

 • wat is chemo en wat doet het eigenlijk? waarom werkt het bij ene soort kanker wel en waarom bevordert het bij een andere kankersoort juist de tumorgroei?

 • wat is een diagnoseschok, prognoseschok en symptomenschok? Waarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden?

 • waarom krijgen kinderen kanker?

 • waar loopt men tegenaan nadat hij/zij de diagnose heeft gekregen? (denk aan: welke angsten er zijn, wat voor overtuigingen zullen de slagingspercentage verhogen of juist verlagen, etc.)

 • wat gebeurt er na de 5-jaars periode als men “schoon” wordt verklaard

 • wat betekent eigenlijk “een biologisch conflict (en vervolgens de diagnose) geïsoleerd beleven”

 • wat is de rol van de omgeving tijdens zulke processen (partners, ouders, kinderen, artsen)

 • wat maakt dat de ene persoon kanker overleeft en de ander aan de gevolgen overlijdt

 • wat doet pijn met de mens, wat is pijnmanagement eigenlijk en waarom het belangrijk is om te weten

 • wat doen o.a. pijnstillers en morfine

 • waarom wij (als wij met anderen werken in zulke processen) altijd in ‘moeten’ spelen in de overtuigingssysteem van diegene en hoe dit op een vreedzame manier te doen (zodat de klant niet met nog meer angst naar huis gaat)

 • hoe eigen verantwoordelijkheid te nemen in onze eigen ziekteprocessen en hoe om te gaan met onze eigen angsten/onzekerheden als wij met onze medemensen (met kankerprocessen) werken, ontmoeten, praten…

En wij gaan – dankzij een aantal videobeelden en casussen – meer inzicht krijgen in de gevoelswereld van de mens met kanker. Zonder oordeel, vanuit empathie. Want wij zijn mensen, gevoelswezens. En er is natuurlijk volop ruimte voor je eigen vragen! Neem daarom je vragen mee (rondom deze onderwerpen), waar jij tegenaan loopt in je praktijk of dagelijks leven.

De eendaagse cursus kost 129,- euro p.p. en is af te rekenen via https://www.biologikanederland.nl/themadag-gezonde-kijk-op-kanker/

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *