Zentire

locaties

Zentire
Horst aan de Maas
categorieën

Datum

01 aug 2021

Tijd

9:30 am - 4:30 pm

Kosten

zie informatie in de tekst

Familie- of werkopstelling

Een opstelling is een manier waarmee je op een heel krachtige en bijzondere wijze onbewuste patronen of dynamieken zichtbaar kunt maken. Een opstelling laat zonder veel woorden zien wat er in de diepere laag doorspeelt in je huidige leven; in je gezin, je familie of het werk. Het geeft verheldering bij thema’s die te maken hebben met bijv. relaties, angst, rouw, schuld, keuzes maken, omgaan met autoriteit, opkomen voor jezelf.
Opstellingen helpen je verbanden te zien. Ze laten je begrijpen waarom je doet wat je doet, soms al jaren. Dat zichtbaar maken is belangrijk. Want alleen als dingen zichtbaar zijn, kun je andere keuzes maken en kun je eventueel dingen veranderen.
Deze workshop stelt je in de gelegenheid kennis te maken met systemisch werk.
Als je een vraag indient. Jouw vraag gaat over dingen in je leven waarvan je graag wilt dat ze anders zijn of die je wilt begrijpen. We kijken welke personen te maken hebben met je vraag. Aan deelnemers wordt gevraagd deze personen te representeren. Zij zoeken een plek in de ruimte en in de opstelling. Gedurende de opstelling ontdek je de kern van je probleem of vraag. De wijze waarop deze representanten staan opgesteld ten opzichte van elkaar en hoe ze in de ruimte staan geeft veel informatie, maar het meest bijzondere (en onverklaarbare) is dat de representanten in staat blijken te zijn om lichamelijk en emotioneel heel zuiver te kunnen voelen wat zich afspeelt in de personen die ze representeren. Het blijkt dat ze toegang hebben tot de diepere en vaak onbewuste lagen van het familiesysteem waarin ze staan opgesteld. Ondanks dat we niet weten hóe dit bijzondere fenomeen werkt, kunnen we er wel heel goed mee werken. Het zien van jouw opstelling en deze zelf ervaren, geven je inzicht en kracht.
Ook als representant is een opstelling een bijzondere ervaring Een reden om als representant mee te doen is dat de ervaring leert dat je nooit ‘zomaar’ wordt gevraagd voor de positie waar je komt te staan. Het levert je heel vaak iets voor jezelf op.
Je hebt niet veel nodig om mee te doen Behalve een beetje moed. Alles wat in de opstelling gebeurt, blijft binnen ‘de muren’ van de workshop. Dat is iets wat we met elkaar afspreken.
Het inbrengen van een vraag kost € 85,=. Meedoen als representant € 45,= (incl. btw, lunch, koffie/ thee). Te voldoen op de dag zelf.

Graag aanmelden via https://intenzs.nl/

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met een van de opstellers.
May Vullings psychosociaal therapeut   info@vullingscounselling.nl 06-29130156
Ton Coolen jeugd en gezondheidszorg  toncoolen@gmail.com 06-13458599
Eddie Siebers arbeids- en organisatiepsycholoog   info@altura-hrm.nl 06-55687165