categorieën

Datum

15 dec 2020

Tijd

8:00 pm - 9:30 pm

Kosten

€ 13,00

Klankbeleving ligconcert

Een klankbeleving is een ligconcert met bijzondere, akoestische instrumenten. Je ondergaat het liggend op een matje, waarbij je de aandacht naar binnen richt (klankfullness). De buitenwereld is wat verder weg. Lichaam en geest worden aangesproken om tot rust te komen en je kunt even bij jezelf zijn en heerlijk ontspannen. Door deze ont-spanning brengen de klanken je ook als vanzelf, in contact met de Stilte die altijd in je aanwezig is. Zij vormt tevens de poort naar je creativiteit en je innerlijke wijsheid.

Via klank kun je emoties ervaren zoals vreugde, verdriet, blijdschap, tevredenheid en geluk. Ook kan het zijn dat je kleuren of vormen ziet. Klank dringt door tot de diepere lagen van het bewustzijn. Hierdoor kom je in vernieuwd evenwicht en meer in je kracht.

Tijdens de klankbeleving maak ik gebruik van instrumenten die rijk zijn aan boventonen, m.n. tibetaanse en kristallen klankschalen, de fen-gong en de tam-tam-gong. Daarnaast werk ik met andere instrumenten zoals framedrum, sjamanendrum, oceandrum, shanti’s, andere kleine ritme-instrumenten etc. Ook kan het zijn, dat ik gebruik maak van korte visualisaties.

De klankbeleving duurt 60 min. Om comfortabel te kunnen liggen, neem je een matje / matrasje, kussen en dekentje mee. Verder heb je wellicht ook een flesje water nodig. Na afloop is er voor wie wil tijd om ervaringen te delen en vragen te stellen onder het genot van een kopje thee.

Wanneer:

dinsdag 15 december van 20.00 – 21.30uur

Graag tot dan,

Chris Gerards van de KlankSpiegel,

aanmelden graag via chris.gerards@home.nl