categorieën

Datum

22 apr 2020

Tijd

7:30 pm - 10:00 pm

Kosten

€ 20,00

Lezing – Marijn Poels “Paradogma”

woensdag 22 april van 19:30 tot 22:00 uur
Marijn Poels ( geboren in Meerlo ) is een Nederlands onafhankelijk film– en documentairemaker. Hij maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied.

In PARADOGMA gaat Poels dieper in op het fenomeen verkettering van de andersdenkende, wat het mechanisme is achter de tirannie van de ‘meerderheidsmening’. En wat de psychologische gevolgen kunnen zijn als mensen niet meer naar elkaar willen luisteren. Hij zoekt in zijn film de andersdenkende op. Bijvoorbeeld omstreden Canadees klinisch psycholoog Jordan Peterson en ‘de gevaarlijkste filosoof op aarde’: de Russische Alexandr Dugin.

Poels wil met PARADOGMA de weg vrij maken voor een breder publiek debat, dat steeds kleiner dreigt te worden. ‘Als we kijken naar het politieke discours in Europa kun je wel zeggen dat we midden in een aardverschuiving zitten. De twee polen staan lijnrecht tegenover elkaar en propageren over de diepe kloof de angst voor de ander. Gedachtes worden fobieën die zich uiteindelijk ontpoppen in grenzeloze haat. De werkelijkheid verdampt in de hitte van de waan, ook de democratie. Die was namelijk gestoeld op de diversiteit van gedachtes en meningen. Die democratie lijkt in de pubertijd te zitten en moet nu stappen maken om volwassen te worden. De andere mening weer vieren, niet bestrijden.
Bij elkaar komen als mensen en durven te spreken over belangrijke zaken. De meeste oplossingen van deze tijd liggen buiten de grenzen van het politiek correct denken. Laten we die dan ook opzoeken.’ ( www.https://www.climategate.nl/2019/09/film-paradogma-van-marijn-poels/ )

meer info over de avond volgt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *