categorieën

Datum

15 okt 2020

Tijd

7:30 pm - 10:00 pm

Kosten

€ 20,00 incl. koffie, thee, iets lekkers

Gastspreker Podium – Marijn Poels “Paradogma”

Marijn Poels – een lezing over vrije meningsuiting –  donderdag 15 oktober van 19:30 uur tot 22:00 uur
Marijn Poels ( geboren in Meerlo ) is een Nederlands onafhankelijk film– en documentairemaker. Hij maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Op 22 april is Marijn te gast bij ons in Zentire.
Toen ik een tijd geleden zijn film “Paradogma” voor de eerste keer zag, was ik diep geraakt. Natuurlijk werd ik door een documentaire over meningsvrijheid, censuur en polarisering herinnert aan mijn Oost-Duits achtergrond. Tijdens mijn kinderjaren in Oost-Duitsland vroeg ik me regelmatig af wat je wel of niet mag zeggen en vooral waarom? Maar nu leven we gelukkig in een democratie, toch! Of? Hoe zit dat nou?
In 2017 ging Marijn met zijn documentaire “The Uncertainty Has Settled” op zoek naar de waarheid achter klimaatverandering en duurzame energie. Hij zoekt klimaatwetenschappers alsook de sceptici op en laat de kijker zelf conclusies trekken. Toch werd hij aangevallen en in politieke hoekjes geplaatst. Uit verbazing over dit soort extreme reacties is “Paradogma” ontstaan.
Beide films reizen nog steeds langs bioscopen en filmfestivals over de hele wereld, en leiden overal tot verhitte discussies.
Tijdens ons Gastspreker Podium verteld Marijn over zijn werk en zijn ervaringen met vrije meningsuiting. Wij laten verbazingwekkende filmfragmenten uit zijn trilogie zien en gaan erover in gesprek. Er is voldoende ruimte voor een debat en voor vrij en onafhankelijk denken.
Ik ben er ontzettend blij met dit soort avonden. Er zijn steeds meer mensen op zoek zijn naar hun eigen waarheid. Mensen worden steeds kritischer en nemen de mening van media en meerderheid niet meer blind over. Ben jij ook zo iemand? Ga dan samen met ons in gesprek. Want zoals al Einstein zei: “We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde denkwijze waaruit het is ontstaan. “ Welkom de vrijdenkers!
voor aanmelden stuur ons een email naar info@zentire.nl of bel 06 – 21 620 138