categorieën

Datum

15 okt 2020

Tijd

7:30 pm - 10:00 pm

Kosten

€ 20,00 incl. koffie, thee, iets lekkers

Gastspreker Podium – Marijn Poels “Paradogma”

Marijn Poels – een lezing over vrije meningsuiting –  donderdag 15 oktober van 19:30 uur tot 22:00 uur

Marijn Poels ( geboren in Meerlo ) is een Nederlands onafhankelijk film– en documentairemaker. Hij maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Op 15 oktober is Marijn te gast bij ons in Zentire.

In 2017 ging Marijn met zijn documentaire “The Uncertainty Has Settled” op zoek naar de waarheid achter klimaatverandering en duurzame energie. Hij zoekt klimaatwetenschappers alsook de sceptici op en laat de kijker zelf conclusies trekken. Toch werd hij aangevallen en in politieke hoekjes geplaatst. Uit verbazing over dit soort extreme reacties is “Paradogma” ontstaan.

Beide films reizen nog steeds langs bioscopen en filmfestivals over de hele wereld, en leiden overal tot verhitte discussies.

Inmiddels is het derde deel van Marijns trilogie verschenen – “Return to Eden” . Vragen zoals : in hoeverre zijn wij mensen deel van de natuur of is de huidige klimaatverandering een probleem of een uitdaging.., worden hier belicht. Waar de globaliserende boer wordt meegezogen in de problematiek van overheidssubsidies, banken en afnemers, verbouwd een onafhankelijke ondernemer zijn lokaal voedsel midden in de woestijn. Kan het zelf nog een stap verder gaan? Kan een gezonde bodem in de woestijn het klimaat kalmeren en orkanen voorkomen? Marijn geeft het woord aan inspirerende experts over de hele wereld op zoek naar oplossingen en hoop.

Tijdens ons Gastspreker Podium verteld Marijn over zijn werk en zijn ervaringen met vrije meningsuiting. Er is voldoende ruimte voor een debat en voor vrij en onafhankelijk denken.

voor aanmelden stuur ons een email naar info@zentire.nl of bel 06 – 21 620 138