categorieën

Datum

08 apr 2021

Tijd

7:30 pm - 10:00 pm

Kosten

€ 20,00 incl. koffie, thee, iets lekkers

Gastspreker Podium – Marijn Poels “Paradogma”

Deze lezing wordt in de lente van 2021 gegeven, datum volgt

Het is ontzettend balen! Maar samen met Marijn hebben wij vandaag ( maandag ) besloten om de lezing van a.s donderdag in Zentire te cancelen. Vanwege de verscherpte maatregelen is het voor Marijn niet haalbaar om naar Nederland te komen.

Wel zijn we bezig met het prikken van een nieuwe datum. Die komt er vast en zeker! Het onderwerp van de lezing van Marijn wordt alleen maar actueler en belangrijker in deze tijd van totale transitie.

Wij willen jullie bij deze bedanken voor de vele aanmeldingen en hopen op jullie begrip! Hou onze agenda in de gaten en hopelijk zien we jullie de volgende keer hier in Zentire.

Marijn Poels – een lezing over vrije meningsuiting 

Marijn Poels ( geboren in Meerlo ) is een Nederlands onafhankelijk film– en documentairemaker. Hij maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Op 15 oktober is Marijn te gast bij ons in Zentire.

In 2017 ging Marijn met zijn documentaire “The Uncertainty Has Settled” op zoek naar de waarheid achter klimaatverandering en duurzame energie. Hij zoekt klimaatwetenschappers alsook de sceptici op en laat de kijker zelf conclusies trekken. Toch werd hij aangevallen en in politieke hoekjes geplaatst. Uit verbazing over dit soort extreme reacties is “Paradogma” ontstaan.

Beide films reizen nog steeds langs bioscopen en filmfestivals over de hele wereld, en leiden overal tot verhitte discussies.

Inmiddels is het derde deel van Marijns trilogie verschenen – “Return to Eden” . Vragen zoals : in hoeverre zijn wij mensen deel van de natuur of is de huidige klimaatverandering een probleem of een uitdaging.., worden hier belicht. Waar de globaliserende boer wordt meegezogen in de problematiek van overheidssubsidies, banken en afnemers, verbouwd een onafhankelijke ondernemer zijn lokaal voedsel midden in de woestijn. Kan het zelf nog een stap verder gaan? Kan een gezonde bodem in de woestijn het klimaat kalmeren en orkanen voorkomen? Marijn geeft het woord aan inspirerende experts over de hele wereld op zoek naar oplossingen en hoop.

Tijdens ons Gastspreker Podium verteld Marijn over zijn werk en zijn ervaringen met vrije meningsuiting. Er is voldoende ruimte voor een debat en voor vrij en onafhankelijk denken.

voor aanmelden stuur ons een email naar info@zentire.nl of bel 06 – 21 620 138