categorieën

Datum

07 jun 2023

Tijd

19:30 - 22:00

Kosten

€ 25,- incl. koffie, thee en kleine gezonde versnapering

Lezing met Mattias Desmet

Lezing met Mattias Desmet – op  woensdag 7 juni voor de tweede keer onze gastspreker van 19:30 uur tot 22:00 uur

Mattias Desmet is professor klinische psychologie verbonden aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de Universiteit Gent.

Zijn beschrijving van het begrip “massavorming” maakt heel inzichtelijk wat zich sinds maart 2020 aan het afspelen is op onze planeet.

In zijn talloze lezingen over massavormingen en totalitarisme heeft hij keer op keer benadrukt dat totalitarisme uiteindelijk het gevolg is van een mechanistisch en rationalistisch wereldbeeld. De enige oplossing voor totalitarisme is het vrijmoedige spreken.

In deze lezing gaan we dieper in op die oplossing. Het universum is geen dode machine; de mens valt niet te herleiden tot biochemie. Wat we materie noemen – incluis het menselijke DNA – heeft wezenlijk de structuur van taal en resoneert met taal.

De wetenschap zelf verklaart het mechanistische wereldbeeld onjuist en opent een adembenemend uitzicht op een universum dat trilt van leven en poëzie. Een samenleving die zich daarvan bewust is, beseft dat alles waar de mens van droomt – vrede en gezondheid, liefde en schoonheid – wezenlijk afhankelijk is van de Kunst van het Goede Spreken.

aanmelden via info@zentire.nl

jouw investering: 25,00 € incl. koffie, thee en iets lekkers

na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging incl. betaalgegevens 

Wees van harte welkom, samen bouwen wij de nieuwe aarde