categorieën

Next Occurrence

Datum

16 mrt 2023

Tijd

19:30 - 22:00

Kosten

€ 20,- incl. koffie, thee en kleine gezonde versnapering

“Samenleving in Balans” met Marja de Vries

Lezing op donderdag 16 maart van 19:30 uur tot 22:00 uur 

Samenlevingen in Balans
Naar een toekomst in harmonie met de universele wetten

Op basis van haar boek Samenlevingen in Balans (2014) zal Marja de Vries (auteur van de bestseller De Hele Olifant in Beeld) vertellen over ‘Samenlevingen in Balans’.

Met deze term verwijst zij naar samenlevingen waarbinnen inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur. Hierdoor is de cultuur in lijn met wie wij in essentie zijn en in harmonie met de natuur. Binnen deze samenlevingen is onze natuurlijke staat van balans de normale staat van bewustzijn en is het gemeenschappelijke doel het welzijn van alles en iedereen. In de praktijk zijn het vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen, die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Het goede nieuws is dat zulke ‘Samenlevingen in Balans’ geen utopie zijn, maar wereldwijd op veel plaatsen duizenden jaren hebben bestaan en op enkele plaatsen nog steeds bestaan. Dankzij het feit dat wereldwijd wisdomkeepers recent hun eeuwenoude wijsheid over deze samenlevingen openbaar hebben gemaakt, kunnen we begrijpen dat de keuze voor het wereldwijd opnieuw vormgeven van ‘Samenlevingen in Balans’, begint met de transformatie van onze staat van bewustzijn en dus met het herstel van de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf.

zie voor meer info www.marjadevries.nl

Marja de Vries studeerde biologie en ecologie en werkte als textielkunstenares. De laatste 20 jaar richt ze zich op de transformatie van leren en onderwijs zodat het meer in lijn zal zijn met wie we in essentie zijn. Als eerste stap in die richting schreef ze de bestseller De Hele Olifant in Beeld (2007) en vervolgens Samenlevingen in Balans (2014)

Het tweede gedeelte van de lezing is interactief vormgegeven en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Jouw bijdrage: 20,- € te voldoen op de avond zelf.

Graag aanmelden via info@zentire.nl

Je ontvangt van ons een bevestiging

Wees welkom, samen maken wij de aarde mooier.