categorieën

Datum

21 dec 2020

Tijd

7:00 pm - 11:00 pm

Kosten

€ 30,- of € 50,- voor twee personen incl. hapjes en drankjes

Winterzonnewende met vuurceremonie

Een hartverwarmende avond vol magische momenten. Je kunt weer komen luisteren naar verhalen, rituelen beleven en de klank van planten komen ervaren. Een op het nieuwe jaar gerichte meditatie bij een sfeervol kampvuur en onze vuurceremonie zorgen voor momenten van bezinning. Zonnewende hapjes en drankjes, lekkere soep en glühwein zorgen voor de innerlijke mens. 

Tijdens de winterzonnewende in de nacht van 21 op 22 december is het donkerste punt van het jaar bereikt en het licht keert weer terug op aarde. In het Engels heet de zonnewende “Solstice”, wat zo veel betekend als “zonnestilstand”. Oudere culturen gebruikten dit bijzonder moment om zelf stil te staan en zich te bezinnen.

In deze turbulente tijd is bezinning van levensbelang! Het is belangrijker dan ooit dat wij oude rituelen weer leven inblazen om ons zelf weer te verbinden met de krachten van de natuur. Laat ons samen stil staan bij dit moment en een krachtige basis leggen voor het nieuwe en bijzondere jaar 2021. 

De mensheid heeft sinds het vroege bestaan vuurceremonies gehouden. In onze westerse wereld (her)ontdekken steeds meer mensen de kracht van dit ritueel en wordt deze traditie weer hersteld. De vuurceremonie wordt vooral gebruikt om zich opnieuw af te stemmen op de hartslag van Moeder Aarde, een moment van bezinning, om wensen en intenties te bekrachtigen of oud zeer los te laten.

Laat je betoveren door naar de klank van planten te luisteren en het wezen van de natuur weer leren begrijpen. Laat ons samen vieren maar vooral ook bezinnen, zodat je in je kracht kunt komen. Binnen en buiten – gewoon goed. Dit is jouw moment! 

graag aanmelden t/m 15 december :