Vandaag is het feest!

Het is 9 november. Ik zie me nog staan, precies 30 jaar geleden. Ik kon het bijna niet geloven wat er gebeurde! Had toen iemand tegen mij gezegd, dat ik jaren later in Nederland ging wonen, had ik goed na moeten denken waar Nederland nou precies lag. Ja, ergens in het grijze gebied aan de westelijke kant van mijn vaderland.

Na de val van de muur bleek ineens mijn vaderland DDR veel grijzer te zijn dan het kleurrijke grote westen. En hiervoor was ik als kind zo bang geweest? Te gek dat alles wat ik tot nu toe had geleerd en geloofd van een op de ander dag niet meer klopte! Mijn eigen waarheid stortte toen binnen no time in. Te gek! Pas veel later kon ik de onschatbare waarde van deze ervaring zien. Je wordt bijv. veel alerter op “de” waarheid en kritischer op gebeurtenissen in onze samenleving. En je leert dat angsten ook maar iets zijn wat je door overtuigingen creëert hebt in je hoofd.

Ik leef nu bijna 20 jaar gelukkig in Nederland. Zeker is niet alles kleurrijk en zijn er enorme uitdagingen waar we op dit moment als samenleving voor staan. Maar een ding is zeker! Sinds de mensheid bestaat, hebben wij nog nooit in zo`n overvloed kunnen leven met zo ontzettend veel mogelijkheden. Wij zijn vrij. Vooral vrij in onze keuzes en kunnen onze dromen waar maken. Is dat niet fantastisch! Maar waarom doen zo weinig mensen het dan?

Met mijn eigen droom van een ontmoet-, ontdek en ontwikkelplek heb ik jaren gelopen. Angsten en onzekerheden hebben me vaak tegen gehouden maar gelukkig heb ik de droom nooit losgelaten. Want geloof me, niets kan je gelukkiger maken als je zielenpad te volgen. Ik hou ervan dat ik nu in Zentire gelijkgestemden een podium kan bieden. Ondernemers die ook hun dromen hebben waargemaakt komen hier nu over hun passie vertellen. En mensen die nog met hun dromen lopen mogen zich bij ons laten inspireren en helpen.

Vandaag is het feest voor mij! Ik ben zo ontzettend dankbaar voor de tijd waarin wij nu leven. Ons zijn zo veel mogelijkheden gegeven! Er zijn prachtige methodes die ons zelf genezend vermogen kunnen activeren. Er zijn zo veel slimme oplossingen voor al de problemen waar we op dit moment mee te maken hebben. Wij moeten wel ervoor zorgen dat ze de wereld in worden gedragen. Voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen en onze moeder aarde.

Doe je met ons mee?