Onze ruimtes

Ben je op zoek naar een unieke vergader- of teambuilding locatie? Of wil je zelf een cursus, lezing of workshop organiseren in een gezonde en inspirerende omgeving? Dan is Zentire zeker iets voor jou! Want hier zit je helemaal in de Feng Shui sfeer. En dat zullen jouw deelnemers of team zeker voelen.

Ligging

Zentire is een heerlijk landelijk gelegen locatie in Noord-Limburg. Via de A73 of de A67 is het slechts 10 min rijden tot je midden in onze groene rustoase staat. Een eigen parkeerplaats bied voldoende parkeergelegenheid.
Ondanks de rust en de ruimte ligt het centrum van het dorp Horst aan de Maas op 2,5 km loopafstand. Hier vind je alle benodigde faciliteiten zoals winkelcentrum, supermarkten of restaurants.

Ons terrein

Onze 3500 m2 grote belevingstuin nodigt je uit om tot rust te komen, te ontspannen in de natuur en tegelijk inspiratie op te doen voor het dagelijks leven. Hoe heerlijk is het om in de tuin even een frisse neus te halen, om te relaxen op een van onze buitenzitplekken of een rondje te wandelen door onze wilgentunnel of bamboe-laantje.  Je kunt genieten van een mooie uitzicht op de omgevende weilanden en verschillende natuurelementen komen beleven.

Het centraal gelegen grasveld maakt Zentire  bij uitstek geschikt voor buiten activiteiten zoals teambuilding in de buitenlucht of gezond vergaderen. Maar ook onze Yoga of Nirvana Fitness activiteiten vinden regelmatig in de buitenlucht plaats. Heerlijk, toch!

Het seminarhuis

Ons Zentire huis heeft een oppervlakte van ca. 230 m2 en ligt midden op het terrein, wat zorgt voor voldoende rust en privacy. Licht, lucht en ruimte bepalen ook hier de sfeer. Zelf bedacht en ontworpen volgens de Feng Shui richtlijnen wordt het huis gekarakteriseerd door zijn unieke organische vorm. Het groene sedumdak zorgt voor een uitstekend binnenklimaat, net zoals al onze ecologische bouwmaterialen. Kalk hennep, hout en leem – met veel passie hebben wij de natuur gebruikt als bouwleverancier. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat je dat gewoon kunt voelen.

Voor nog meer duurzaamheid geven wij tweedehands een tweede kans, zodat je overal inspirerend, creatief en verrassend interieur kunt ontdekken. Maar ook de kleuren en geuren zorgen voor een unieke beleving. Kom en  laat je gewoon verrassen.

De hele voorkant van ons gebouw is van ramen voorzien en gericht op het zuiden en op de tuin, zodat er altijd mooi licht het huis binnen kan vallen en je vanuit binnen altijd een mooie uitzicht hebt op onze tuin, de grote platanen en de omliggende weilanden.

Ontdek de verschillende ruimtes…

Entree

Als je het gebouw binnen komt zie je de centraal gelegen keuken liggen, een heerlijke plek vol frisse energie waar met z’n allen gegeten en genoten kan worden. In het Feng Shui is voeding al sinds duizenden jaren van bijzondere betekenis, omdat het wordt gebruikt om te genezen.

Evenwichtig eten leidt tot goede gezondheid en een lang leven. In oude culturen en hun gebouwen zie je overal de centrale ligging van de eetgelegenheid terug. Ook bij ons ligt de compleet ingerichte keuken centraal, open en voor iedereen toegankelijk.

Cursusruimte

Een cursusruimte vraagt om rust en om de mogelijkheid zich goed te kunnen concentreren. Je wilt dat je deelnemers het geleerde en gehoorde goed op kunnen nemen en de aandacht erbij kunnen houden. Onze cursusruimte bevind zich links naast de entree en is gericht op het Noorden, wat voor rust en kalmte zorgt. Door een grote harmonicadeur is de ruimte flexibel wel of niet te scheiden van het centrale gedeelte.

De unieke halfronde vorm van het plafon straalt veiligheid uit. Doordat je ook hier een mooie uitzicht hebt naar de tuin, gaat het contact met de natuur niet verloren en wordt de gezondheid van jezelf en je deelnemers volledig ondersteund.

Pauzeplek

Rechts van de entree vind je onze knusse pauzeplek, gesitueerd richting het Zuiden. Het Zuiden staat voor de kracht van de volle zon, de zomer en de Yang energie. Hier kunnen onze gasten heerlijk op tanken en nieuwe kracht verzamelen voor de verdere verloop van de activiteit. Een open haard, kleuren en planten zorgen voor gezelligheid en welbehagen.

Sanitair

Het sanitair is op de begane grond en aan de achterkant van Zentire gesitueerd. De heren en damesafdeling hebben ieder zijn eigen toilet en douche. Je hoeft nergens te wachten.

Er zijn twee damestoiletten, een herentoilet, geen gehandicapten wc. Frisse kleuren zorgen voor een goed gevoel.

Van harte welkom!

Wilt u meer weten of een kijkje komen nemen?