Vakantie – Zomerweken 

In de zomer maanden bieden wij jou een bruisend programma aan, een combinatie uit creativiteit, rust, ontspanning en plezier. Laat je verrassen van de mogelijkheden. 

Voor alle informatie over onze Rise and Shine – Next Level Life Design zomerweek ( 18 t/m 24 augustus )  kijk hier:      https://zentire.nl/next-level-life-design-zomer-week/

De  vakantie zomerweken worden georganiseerd door https://www.cultinational.com/

Voor vragen en aanmelden graag contact opnemen met hun. 

CultinationaLInschrijfformulier: https://www.cultinational.com/INSCHRIJF-FORMULIER/

Wij zien jou graag! Tot dan 😉 

 

UITDAGING MET ACRYLVERF – SCHILDER VAKANTIEWEEK MET JEANNIE OP ‘T HOOG

04-08 tot 10-08 2024 bij Zentire te Meterik

Maak kennis met verschillende materialen en ontdek wat er allemaal kan gebeuren als je de vaste kaders loslaat.

Er wordt gewerkt in de prachtige ruimte van Zentire en daarnaast maak je gebruik van het gehele terrein (inspiratie). Zentire is een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur, gelegen in het Noord Limburgse Meterik. Er is ruim tijd voor vragen, voldoende pauze en tijd om te ontspannen.

Het laatste kwartier van de dag nemen we tijd om elkaars werk te bespreken. Er is veel te leren van en door elkaar!

Een kleine expositie in het atelier luidt het einde in van een inspirerende week. Uiteindelijk neem jij met nieuwe, bruikbare kennis en enkele mooi doeken, afscheid van deze ontdekkingsreis “Uitdaging met acrylverf”.

Wat breng je mee als cursist: Schilderdoeken, kwasten, schildersezel (staand of tafel), verf: rood – geel – blauw – burnt sienna – okergeel – titaanwit – zwart (kleine verpakking), meer kleuren mag ook. Daarnaast oude doeken om kwasten etc. schoon te maken. Papier in alle maten en potlood & gum.

Over Jeannie op ’t Hoog::
Als jong meisje won ik een tekenopdracht op de lagere school. Later vond ik
inspiratie in het leven met een kunstenaar. De vele museums die wij bezochten
zorgden er voor dat ik in 1997 besloot de kunstacademie te volgen.

Ik werk intuïtief, expressief, gevoelig en kleurrijk. Ik beleef schilderen als los komen van de dagelijkse drukte en uiting van mijn gevoelens. Ik ervaar een sterke verbinding met de natuur of herinneringen. Deze beeldenstroom komt van binnen naar buiten. Na jaren van zelfontwikkeling kan ik nu werken vanuit opgedane kennis en ervaringen.

Ik schilder actief en bevlogen. Ik schilder met olie- en acrylverf en experimenteer graag door structuur aan te brengen in de eerste lagen. Laag over laag blijft het zoeken naar nieuwe dimensies waardoor “de huid van het werk” zich laat zien. Dit proces werkt als een ontdekking van nieuwe vormen uit mijzelf en
waarin ik verdwijn!

voor alle info kijk in onze agenda: https://zentire.nl/evenementen/uitdaging-met-acrylverf/?occurrence=2024-08-04

UKULELE VAKANTIEWEEK – met Harald Boxtart

11-08 tot 17-08 2024 bij Zentire in Meterik Noord Limburg

basisprijs € 615,- incl. ontbijt, lunch & diner

Het enthousiasme voor ukelele groeit en daarom organiseren wij opnieuw een vakantieweek Ukelele!! Een hele week ukelele spelen, wie wil dat niet! Harald Boxtart geeft deze zomercursus dit keer weer bij Zentire in Meterik Noord Limburg.

De cursus is voor iedereen die een ukulele heeft, tabs kan lezen, de basisakkoorden kent en het leuk vindt om een week samen te spelen. Er zal zowel aandacht worden besteed aan strum technieken en tokkeltjes voor liedbegeleiding, als aan ensemblespel. Tijdens de cursus kunnen er meerdere kleine ensembles gevormd worden maar zal er ook tijd zijn voor individuele lessen voor b.v. campanella spel of de clawhammer techniek. Na het ontbijt en na de lunch zijn er lesblokken van 2,5 uur. Na het diner is er tijd voor ontspanning of zelfstudie. Er kunnen ook extra repetities worden gepland als daar behoefte aan is.

Ensemblemuziek zal voor aanvang van de cursus worden toegestuurd (tabs, geen noten) zodat je daar thuis al op kunt oefenen. Het is handig als je zelf een muziekstandaard meeneemt en heb je zelf leuke liedjes, neem die ook mee!
Op vrijdagavond sluiten we de cursus af met een concertje in het plaatselijk café!

Verblijf is inclusief ontbijt, lunch & diner. De Prijs is excl. vervoer, maar bij voldoende interesse kan carpool worden geregeld.  Reserveren van een tweepersoonskamer of privékamer is mogelijk op basis van € 35,- pp per nacht.  Een lakenpakket is beschikbaar voor € 10.  Kamperen kan voor € 10 per nacht.

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen tussen de bedrijven door. 

meer info: https://zentire.nl/evenementen/ukulele-vakantieweek/?occurrence=2024-08-11

SALSA ZING VAKANTIE WEEK

EL Coro con Combo week met Leticia Bal 

25-08 tot 31-08 2024 te Zentire in Meterik Limburg

basisprijs € 645 incl. ontbijt, lunch & diner

Doorgewinterde latin-bandleider Leticia Bal heeft, na 6 jaar een zomer-salsa-koor-week te hebben gedaan en na 27 jaar  bandleiderschap, zowel voor amateurs (o.a. op de Muziekschool Amsterdam) als in het professionele circuit (o.a. haar eigen salsaband Leticia Y Su Rumbadama) zin in iets nieuws voor de komende zomer. EL CORO CON COMBO
Geen salsa? Zeker wel salsa! Geen koor meer? Wel degelijk salsakoor! Maar dit keer zal het koor in een volledige salsaband ‘ingebed worden’. Je zingt en speelt dus met begeleiding van piano, bas, percussie, blazers en zelfs strijkers.
Voor de instrumentalisten is noten lezen en enige ervaring in het genre (salsa) een voorwaarde, voor de koorleden niet persé, maar lezen is wel een pré.

Leticia Bal is al meer dan 35 jaar actief op de podia in Nederland en ver daarbuiten. Na haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij Latin Percussie en Latin Piano studeerde, doceerde zij jarenlang aan de Muziekschool Amsterdam, waar haar 6 latin ensembles, waaronder EL CORO, regelmatig in de prijzen vielen bij muziek-concoursen. Daarnaast is Leticia sinds 1996 bandleider, percussionist, coro zangeres en arrangeur van haar eigen salsa orkest LETICIA Y SU RUMBADAMA. Zij leidt sinds 2014, EL CORO een wekelijks terugkerend salsa feestje in Amsterdam.

meer info:  https://zentire.nl/evenementen/salsa-zing-vakantie-week/?occurrence=2024-08-25

Van harte welkom!

Wilt u meer weten of een kijkje komen nemen?